2024. gada rudens semestrī studentiem ir iespēja apgut studiju moduļa “Kvantu skaitļošanas pamati” kursu "NISQ Kvantu datori". Studiju modulis ir sagatavots Eiropas Savienības fonda finansēta projekta “Kvantu tehnoloģiju iniciatīva” ietvaros. Modulī kopumā iekļauti pieci studiju kursi, kas veicinās nākotnes darba tirgum noderīgu augsta līmeņa digitālo prasmju apguvi.

 

Rudens semestris 2024

DatZB086 NISQ Kvantu datori (3 ECTS)

Studiju kursa mērķis ir attīstīt studentu spēju strādāt ar mūsdienās pieejamiem kvantu datoriem (gan kvantu ķēžu modeļiem, gan kvantu atkvēlinātājiem), ar izpratni par to spējām un ierobežojumiem. Studenti iemācīsies kā strādāt ar jauniem kvantu datoriem un kuriem datora specifikācijas parametriem jāpievērš uzmanība. Studenti izpratīs atšķirību starp uzdevumiem, ko risina kvantu ķēžu datori un kvantu atkvēlinātāji, kā arī kā izvēlēties piemērotāku kvantu datoru dotā uzdevuma izpildei.
Pilns studiju kursa apraksts

Kā pieteikties?

Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes studenti kursus var izvēlēties no atbilstošajā semestrī pieejamiem B daļas kursiem LUIS sistēmā vai jautājot studiju metodiķei.

Studiju kursus iespējams apgūt arī klausītāja statusā, atbilstoši Latvijas Universitātes noteikumiem. Plašāka informācija par iespējām Latvijas universitātē apgūt kursus kā klausītājs.

 

Visi studiju moduļa kursi

Studiju modulis izstrādāts projekta “Kvantu tehnoloģiju iniciatīva” (Nr. 2.3.1.1.i.0/1/22/I/CFLA/001) ietvaros, ko finansē Eiropas Savienības Atveseļošanas fonds un valsts budžets.

Dalīties