Piektdien, 27. septembrī, visā Latvijā norisināsies Eiropas Zinātnieku nakts, piedāvājot plašu bezmaksas pasākumu un aktivitāšu programmu dažādās zinātnes nozarēs. Latvijas Kvantu iniciatīva aicina Zinātnieku naktī apmeklēt Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtu un iepazīties ar zinātnieku darbu!

Latvijas Universitāte

Akadēmiskais centrs Torņakalnā, Dabas māja (Jelgavas iela 1) un Zinātņu māja (Jelgavas iela 3)

Aizraujoši eksperimenti, tehnoloģiju izmēģinājumi un meistarklases, sarunas ar zinātniekiem, spēles un viktorīnas – tas viss sagaidāms Eiropas Zinātnieku naktī! No plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 Latvijas Universitāte (LU) aicina ikvienu interesentu apmeklēt LU Akadēmisko centru, lai satiktu savu zinātnieku, piedaloties dažādās aktivitātēs visa vakara garumā. Šī gada jaunums – diskusijas ar zinātniekiem par viņu dzīves labirintiem.

Plašāk par LU piedāvāto programmu

Rīgas Tehniskā Universitāte

Ļaujot lieliem un maziem atklāt zinātnes burvību, Zinātnieku naktī 27. septembrī plkst. 18.00– 22.00 RTU piedāvās plašu aktivitāšu loku gan tiem, kurus interesē robotika, bezpilotu lidaparāti, elektronika un datori, gan tiem, kuri grib izzināt visu, kas saistīts ar dzeramo ūdeni, ēku, tiltu, ceļu būvi, došanos plašās jūrās, formulu būvēšanu ātruma sacensībām, energoefektivitāti, gudrām mājām, viediem biomateriāliem, dažādām vielām un ķīmisko procesu norisi reālajā dzīvē.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīt arī Šķiedru optikas pārraides sistēmu laboratoriju (Āzenes iela 12, Rīga, 2. stāvs, 234. telpa), kas ir unikāla Baltijā un kur varēs uzzināt vairāk par optiskajām šķiedrām un sensoriem, dažādu optisko tehnoloģiju lietojumu mūsdienu datu pārraidē, kā arī tehnoloģijām nākotnes drošajiem sakaru tīkliem.

Plašāk par RTU piedāvāto programmu

Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts

Ķengaraga ielā 8, Rīgā

Zinātnieku nakts ietvaros LU CFI plāno jebkuram interesentam, jo īpaši bērniem, jauniešiem un to vecākiem, parādīt, ka LU CFI ir vieta, kur top pasaules līmeņa zinātne un idejas pārtop reālos produktos, kas uzlabos ikviena ikdienu. Pasākuma ietvaros zinātnieki apmeklētājus iepazīstinās ar LU CFI tapušajiem izgudrojumiem, aktuālākajiem projektiem, kā arī zinātnes aizraujošo pusi. Apmeklētāji tiek gaidīti no plkst. 17.00 līdz 21.00.

Plašāk par LU CFI piedāvāto programmu

 

Par Zinātnieku nakti:  

Ik gadu septembra pēdējā piektdienā notiek Eiropas Zinātnieku nakts, kas ir Eiropas līmeņa pasākums zinātnes un to sasniegumu popularizēšanai. Plašākai sabiedrībai tiek atvērtas augstskolas, universitātes un zinātniskie institūti, lai ikviens interesents var tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus, piedalīties eksperimentos un diskusijās. 

Uzzini vairāk un iepazīsties ar visu zinātnisko institūciju daudzveidīgajām programmām un pasākumu vietām: https://ej.uz/ZinātniekuNakts2024

Dalīties

Saistītais saturs

Zinātnieku naktī LU varēs apmeklēt vairāk nekā 70 “zinātniskās stacijas”
24.09.2024.

Zinātnieku naktī LU varēs apmeklēt vairāk nekā 70 “zinātniskās stacijas”